Vandbakkelser m. hindbærflødeskum

Endnu et kageindslag fra min fødselsdag, men også helt oplagt, nu hvor det snart er fastelavn. Opskriften giver 9-12 stk.

Ingredienser
80 gram smør
2 dl vand
En lille tsk sukker og et knips salt
100 gram hvedemel
3 æg

Fyld
2,5 dl piskefløde
150 gram hindbær (frosne fungerer fint, specielt på denne årstid)
Sukker
Evt. en sjat cognac

Pynt
Flormelis eller glasur

Tænd ovnen på 200 grader.

Vand, smør, salt og sukker varmes op til kogepunktet i en gryde. Tilsæt melet og rør med grydeske. Tag gryden af varmen og rør godt til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt.

Pisk æggene sammen. Tilsæt lidt af æggemassen ad gangen, sørg for at ægget bliver fuldstændig optaget i dejen mellem du tilsætter æggemasse. Når dejen er blød uden at være udflydende, sprøjtes den ud på bageplade med sprøjtepose, eller sættes med to spiseskeer.

Vandbakkelserne bages midt i ovnen i 25-35 minutter. Vær ikke fristet til at åbne ovnlågen under de første 20 minutter, så risikerer vandbakkelserne at falde sammen.

Når vandbakkelserne er blevet gyldne og er hævet til dobbelt størrelse, tager du en vandbakkelse ud af ovnen. Hvis den falder sammen lader du bare resten bage lidt længere.

Mos hindbærrene til en kompot med sukker og evt. cognac. Pisk fløden til flødeskum og vend bærblandingen i. Skær vandbakkelserne over på midten og fyld hindbærflødeskummet i – evt. med hjælp fra en fin stjerneformet sprøjtetylle*.

Slut af med at drysse med flormelis.

* Jeg har købt mine sprøjtetyller i “Kunst og Køkkentøj” der ligger i Bernikowgården ved Magasin i København, men de kan sikkert fås andre steder.

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

3 svar til Vandbakkelser m. hindbærflødeskum

 1. Pernille A.J. skriver:

  Koger du dine hindbær inden du moser dem?
  Jeg ville være ked af at gøre mine gæster syge ;)

 2. Eva Christensen skriver:

  Kan vandbakkelserne klar til at stå i 24 timer uden de bliver dårlige ?

 3. Linette skriver:

  Hej,
  Jeg har gjort præcist som du har skrevet, så kan ikke rigtig forstå hvorfor min creme den skiller? har det noget med mængden af hindbær at gøre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *