Tiramisu

Tiramisu er jo bare virkelig godt. Og så er det faktisk ret nemt at lave. Der er mange forskellige opskrifter at vælge imellem, og jeg tror helt enkelt, det gælder om at prøve sig frem for at finde sin favorit.

Jeg bruger flødeskum i min mascarponecreme frem for æggehvider, hvilket der nok er nogle italienske mamma’er, der ville ryste på hovedet af. Sagen er bare den, at det smager åndssvagt godt.

Hvis man er bange for de italienske mamma’er og hellere vil bruge æggehvider er det bare at erstatte fløden med 4 æggehvider, der piskes stive og vendes i cremen til sidst.

Opskriften rækker til 6 personer.

Ingredienser
4 æggeblommer
100 g rørsukker
½ stang god vanille
500 g Mascarpone
1 dl piskefløde
Ca. 4 dl stærk kaffe
1 god dl Marsala (jeg brugte også en sjat Amaretto, hvis man er så heldig at have det stående)
Savoiardi-småkager (Lady Fingers)
Kakaopulver

Lav en stærk kaffe og lad den køle af. Bland den med Marsala og/eller Amaretto.

Pisk æggeblommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Det tager lidt tid, men pisk hellere lidt for meget end for lidt. Rør/pisk mascarponen grundigt i blandingen. Pisk fløden til let skum og rør denne i.

Nu bliver det lidt tricky. Savoiardi-småkagerne skal dyppes i kaffelagen i lige netop så lang tid, at tiramisu’en får den rigtige konsistens. Erfaring siger mig, at småkagerne skal dyppes i kaffelagen meget kortvarigt. Det gælder ganske enkelt om at sænke savoiardi-småkagen ned så kaffeblandingen dækker og tage den op igen med det samme, og lige lade kaffen dryppe lidt af. Læg et lag i bunden af en aflang form. De skal dække bunden helt, så knæk dem over, hvis det ikke lige passer.

Læg et lag creme over, og fortsæt med endnu et lag vædede savoiardi-småkager og endnu et lag creme. Formen sættes på køl i 24 timer (mindst 4-5 timer).

Inden servering drysses kakao på toppen. Servér med et glas Marsala og en kop kaffe til.

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Kager og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>