Sommerrisotto med rejer, fennikel, sukkerærter & champignon

Det tog mig meget lang tid at finde ud af, hvor let det er at lave risotto. Jeg har i mange år holdt mig fra det, da jeg troede, det var mega besværligt, men oj hvor er jeg gået glip af meget godt ved den holdning.

Hvis du er en af dem, der er lidt nervøs for at kaste dig ud i det, kan jeg bare sige go for it. Man kan komme i, præcis hvad man vil. Ofte er det bare at kigge i køleskabet og bruge de grøntsager, man nu har ved hånden. Jeg befinder mig for øjeblikket på Öland i Sverige, hvor min kærestes familie bor, og de har sukkerærter i køkkenhaven – deraf den ingrediens.

Som en lille note skal det nævnes, at jeg har lagt denne opskrift i kategorien vegetarisk, selvom de fleste vegetarer ikke spiser rejer (medmindre de er pesco-vegetarer). Jeg håber ikke der er nogen, der føler sig forulempet.

Vi købte store rejer med skal (for de er bedst), og kogte nogle af skallerne (hoved, rogn og det hele) med grøntsagsbouillonen for at give risottoen lidt ekstra havsmag. Det var super godt og gøres sådan her: bouillonen koges op i en gryde, tilsæt et skvæt Vermouth og en god håndfuld skaller. Kog forsigtigt i et par minutter og si derefter bouillonen. Voilà.

Man kan selvfølgelig også bare bruge helt basic bouillon.

Jeg har listet de essentielle ingredienser øverst, og det vi valgte at tilsætte den dag nederst. Beregn lidt mere end 1 dl ris pr. person. Denne opskrift rækker til 4 personer.

Ingredienser
Et løg
2 fed hvidløg
5 dl risotto-ris
1 glas Vermouth (eller hvidvin)
ca. 1,5 liter bouillon
2 store håndfulde revet parmesan
En klat smør

0,5 fennikel
ca. otte store champignon (det var det, vi lige havde i køleskabet)
500 g store rejer m. skal
En håndfuld sukkerærter
Citrontimian
Lidt citronsaft

Steg løg og hvidløg bløde i olie og smør. Tilsæt risene og lad kornene suge fedtet til sig og blive gennemsigtige. Tilsæt et glas Vermouth og lad det koge ind. Tilsæt et par dl bouillon ad gangen lige inden risene koges tørre, så risene hele tiden holdes løse og småkogende (hav en gryde med varm bouillon stående klar ved siden af gryden med ris). Steg samtidig fennikel og siden svampene på en pande, gerne med lidt hvidløg og timian. Svampene skal steges til al væden er væk og lidt til. Tilsæt til risottoen.

Man smager på risene undervejs, og når de er næsten færdige (de skal have lidt bid, men ikke føles hårde i kernen) tages gryden af varmen, og parmesan, en klat smør og evt. lidt ekstra bouillon tilsættes til konsistensen er løs og cremet. Her tilsættes også rejer og sukkerærter, da de bare skal varmes igennem. Lad risottoen hvile i et par minutter og server med et koldt glas hvidvin.

Det er en misforståelse, at risotto skal være en stiv klump ris, der ligger på tallerkenen. Risene skal have bid og konsistensen være ganske løs.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *