Silles mega nice ingefærsmåkager

Det her er de bedste småkager, jeg har smagt. Sprøde udenpå og bløde indeni. Og det er hverken første eller sidste gang, jeg bager efter denne opskrift. Den har en sikker plads i opskriftsbogen.

Selvom jeg har bagt efter opskriften mange gange, undrer jeg mig altid over, at der både skal natron og gær i. Jeg ved ikke hvorfor, men det gør måske heller ikke så meget, når nu resultatet bliver så godt.

Ingredienser
250 g sukker
1 æg
10 g gær
250 g mel
125 g smør (der står egentlig margarine i den oprindelige opskrift, men jeg bruger stort set altid smør, når jeg bager)
0,5 spsk stødt ingefær
0,5 tsk stødte nelliker
0,5 tsk natron
1 knsp finkornet salt
40-50 g hakkede mandler

Rør æg og sukker godt. Tilsæt gæren til blandingen og lad stå, mens du forbereder resten. Gæren opløses af sukkeret.

Smuldr smørret ind i melet med fingrene. Tilsæt ingefær, nelliker, natron, salt og hakkede mandler. Mandlerne hakker jeg bare med skallen på, der er ingen grund til at bruge tid på at smutte dem. Bland alt sammen og saml til en kugle.

Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid, mens ovnen varmes op til 200 grader.

Rul dejen ud i pølser af tommelfingerstørrelse. Det passer med fire stænger til en bradepande. (Hvis der er noget jeg er dårlig til i et køkken, så er det at rulle dej ud. Jeg kan blive helt hidsig…)

Bag stængerne 10 minutter, eller til de er gyldne, og skær dem i stykker, mens de er varme.

Vent med at komme småkagerne på dåse til de er helt afkølede.

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Silles mega nice ingefærsmåkager

  1. Pingback: Silles mega nice ingefærsmåkager | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Sille skriver:

    Meganice kagedåse! Det er spændende at være sådan lidt hemmeligt tilstede hist og pist på sådan en madblog.

  3. louise jensen skriver:

    bager dem i dette øjeblik og glæder mig så meget til resultatet

  4. Marie bessermann skriver:

    Jeg leder efter en god opskrift til ingefærsmåkager:)
    Jeg synes, disse ser lækre ud – men er der “nok” smag af ingefær? Jeg tænker, at 0,5 spsk er lidt?

    God jul!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>