Scones & Afternoon Tea

I lørdags holdt jeg en lille på-gensyns-komsammen for mine venner. Jeg skal nemlig langt om længe skifte København ud med Stockholm, så jeg kan være sammen med min svenske kæreste André på fuldtid. Det er ekstremt dejligt og ret skræmmende på samme tid. I første omgang er det kun over vinteren, hvor jeg skal i praktik på Kärnhuset – et kommunikations og reklamebureau i midten af Stockholm. Jeg glæder mig!

Afternoon tea var temaet for min lille komsammen, og så er scones jo obligatoriske. Gerne med hjemmelavet lemon curd! Opskriften på dét findes her.

De næste indlæg vil handle om nogle af de andre eftermiddags-the-indslag. Jeg lavede gamle kendinge som langtidshævet femkornsbrød og rabarber/kokoskage. Men jeg benyttede selvfølgelig også lejligheden til at udvikle lidt nye opskrifter. Så i kan godt glæde jer til mini-cupcakes med birkes/ingefær og citronfrosting, samt en helt fantastisk og simpel opskrift på hallongrottor, en lille svensk vaniljesmåkage fyldt med lækkert friskt hindbærsnask.

Jeg lavede også valnøddemacarons med chokolade ganache, men det er et bagværk, jeg endnu ikke mestrer 100%, så i stedet for at skrive en opskrift her, vil jeg hellere henvise til denne opskrift og specielt det link den henviser til som giver en masse gode tips og tricks. André kan ikke tåle mandelmel, så jeg blendede selv valnøddemel, hvilket var noget af en udfordring med en stavblender. Men man kan altså sagtens lave macarons med andre nødder end mandler, hvis man er mandelallergiker.

Men nu til min scone-opskrift! Det er super nemt at lave scones, så det er bare om at komme i gang. Det tager ikke mere end en halv times tid. Mine favoritter er med rosiner, men plain eller med grofthakket mørk chokolade er også godt. Det blander man bare i til sidst.

Ingredienser, 18-20 stk
500 g mel
70 g sukker
1,25 tsk havsalt
25 g bagepulver (6 strøgne tsk)
125 g blødt smør
4 dl kærnemælk

Bland de tørre ingredienser, og si dem ned i en stor skål. Smuldr det stuetemperede smør ned i blandingen. Brug fingrene til at blande smørret med melet til der ikke er nogle klumper tilbage. Tilsæt nu kærnemælken og saml dejen. Den skal ikke være perfekt glat og rund, bare samles.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er 1-1,5 cm. Den behøver ikke være perfekt glat rullet ud, scones må efter min mening meget gerne være uperfekte. Stik scones ud med et glas, der er omkring 6-7 cm i diameter, eller den størrelse du vil have dine scones i.

Pensl dem med kærnemælk og bag i en 220 grader varm ovn i 10-12 minutter eller til de er gyldne.

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Scones & Afternoon Tea

  1. Maiken skriver:

    De ser rigtig fine ud :) Skal snart have gang i en omgang scones selv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *