Rabarbertærte (crumble)

Jeg er ikke fan af rabarberkage, som i “med-en-masse-dej”, fordi jeg synes dejen overtager rabarberen. Crumble synes jeg derimod fungerer rigtig godt. For lidt dej vil man jo trods alt gerne have! Det her er en rigtig familieopskrift, og den er bare såå god.

Min mor har altid haft rabarber i haven, og det er en af mine absolut yndlings dessertfrugter (Rent teknisk er rabarber vel en grøntsag, men man behandler dem jo oftest som frugt).


Mors rabarber var allerede godt i gang i slutningen af april.

Jeg laver som tidligere skrevet ofte crumble pies, og som regel freestyler jeg bare, når jeg laver dem – det plejer at lykkes rigtig godt for det meste. Med rabarber er det bare lidt noget andet. En rabarbertærte er en katastrofe, hvis den bliver for sur, og det gør den let.

Denne her opskrift er dog helt perfekt. Perfekt mængde sukker, der får rabarbertærten til at karamellisere i kanterne. Mums! Det er en opskrift fra en af min mors klassiske kogebøger, og jeg har bagt efter den utallige gange siden mine teenageår.

Jeg fik ikke taget et billede af hele tærten, men her er til gengæld et billede af en portionsanretning:


Det er ikke den pæneste dessert, men den er til gengæld mega god.

Ingredienser
750 g rabarber
2,25 dl sukker
Reven skal af en citron

3,5 dl mel
1,5 dl sukker
100 g smør
Stødt kanel eller kardemomme eller vanilje

Tilbehør:
Vaniljeis (min favorit), flødeskum eller en vaniljecreme rørt på cremefraiche, vaniljesukker og rørsukker.

Rabarberen skæres i 0,5-1 centimeters stykker alt efter rabarberens omkreds. Rabarberstykkerne vendes med 2,25 dl sukker og citronskallen. Lad gerne stå en halv times tid inden kagen bages.

Mel, 1,5 dl sukker og krydderi efter lyst og smag blandes. Smeltet smør tilsættes og dejen blandes til en smuldredej, der fordeles over rabarberne.

Bages ca. 30-40 minutter i en 200 grader varm ovn.

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Kager og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *