Rabarber/kokoskage

Jeg kunne huske noget om, at min mor engang har bagt en kage, der lignede denne her. Så da André og jeg havde været på jagt efter nogle rabarber vi havde set i vejkanten i weekenden, besluttede vi os for at bage en rabarber/kokoskage.

Og det var godt. MEGA godt. Med vaniljeis til.

Vi fulgte en opskrift på Alletiders kogebog med titlen Himmelsk Rabarber/kokoskage, og jeg elsker, når titler ikke skuffer.

Ingredienser
350 g rabarber
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker

125 gram smør
125 gram sukker
1 æg
100 g kokosmel
60 g hvedemel
0.25 tsk bagepulver

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Bland med 125 g sukker og vaniljesukker. Lad stå og trække til sukkeret begynder at smelte. Du kan eventuelt røre rundt for at gøre processen hurtigere.

Gør smørret varmt og blødt i mikroovn eller i gryde. Det skal ikke smelte, bare være meget blødt. Rør det sammen med sukkeret. Tilsæt ægget og pisk det ind i blandingen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser. Fordel halvdelen af dejen i bunden af en smurt tærteform og bag bunden i 10 minutter ved 185 grader.

Når bunden er bagt hældes rabarberne over bunden, og den resterende dej fordeles på toppen. Bages 40 minutter ved 185 grader.

Server med vaniljeis eller creme fraiche.

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Kager og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>