Rabarber-mojitos

Jeg er tilbage! Og åh, hvor har jeg savnet Pop de Provence, mens jeg har siddet og svedt over min eksamen. Pyha. Jeg tænkte, jeg ville starte bloggen op igen med et festligt indlæg!

I lørdags passede jeg hus og hund i Greve, og det var egentlig meningen, at jeg bare skulle vaske tøj og ligge i haven og læse i en bog, men jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig, da jeg så min mors rabarberplanter, der nærmest har vokset sig til en skov på den sidste måned. Så dagen blev i stedet i rabarberens tegn, og det kom der nogle rigtig gode ting ud af! Syltetøj, rabarberkompot og så denne her gode sommerdrink.

Opskrifterne på syltetøj og rabarberkompot kommer op inden længe. Jeg skal bare have tegnet lidt til dem først.

Idéen til rabarber-mojitos er egentlig ikke min, men derimod noget min kæreste André kom på sidste år, da vi passede hus i en uges tid. Det er super nemt og super godt og super sommerligt!

Denne opskrift rækker til omkring 6-7 drinks, og jeg går ikke i detaljer med mængder, for mojitos kender de fleste vel til, og vi har jo forskellige præferencer, når det kommer til styrke og sødme.

Rabarbersirup
125 g rabarber
125 g sukker
1-2 tsk vand

Kommes op i en gryde og koges ca 5 min. Herefter køles siruppen ned.

Ingredienser
Rabarbersirup (omkring en spsk pr. drink)
Mynte (masser af det!)
Lime
Knust is
Mørk rom (brugte jeg, men anden rom er jo også helt fin)
Danskvand

Lime, mynte og rabarbersirup (med rabarberstykker) kommes i et glas. Stødes godt med en grydeske eller lignende, så saft og smag trækkes ud. Knust is på, rom efter smag og iskold danskvand. Og sugerør! Vigtigt med sugerør.

Sommer!

Dette indlæg blev udgivet i Syltetøj og andet tilbehør. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>