Langtidsbagte tomater

Jeg er lige startet på et to-ugers eksamensforløb, og hvor gerne jeg end ville, må jeg erkende, at jeg simpelthen ikke når at få tegnet til bloggen i samme udstrækning, som jeg plejer. Øv!
Jeg har dog en del indlæg liggende som I absolut ikke skal snydes for, men så håber jeg, I bærer over med lidt enklere illustrationer.

De her tomater er ren luksus. Spis dem i en burger, en sandwich eller i en grøn salat med lidt revet parmasan og ristede pinjekerner.

Jeg fik dem hjemme hos min mor i salat-versionen, og de var så gode, at jeg gik direkte hjem og lavede mine egne.

Faktisk kræver de ikke særlig meget arbejde, men de kræver en del tid. De skal være i ovnen i 2-3 timer, men hvis man alligevel er hjemme en søndag eftermiddag eller bare en aften i løbet af ugen burde det ikke være noget problem.

Ingredienser
1-1,5 kg cherry- / blomme- / san marzano-tomater
olivenolie
salt og kværnet peber

Lage:
0,5 dl hvid balsamicoeddike
2 dl olivenolie
1 tsk honning
0,5-1 tsk tørret timian
1,5 tsk tørret origano
0,5 tsk salt
10 gode vrid med peberkværnen
1 fed presset hvidløg

Skær tomaterne over på den “runde led”. Læg dem på en bageplade og giv dem lidt olivenolie, salt og peber.

Bag dem midt i en 130 grader varm ovn i 2-3 timer afhængig af størrelsen. De skal ikke være knastørre, men mindsket til halv størrelse og være godt krøllede i kanten.

Bland imens ingredienserne til lagen. Kom de varme tomater på glas og hæld lagen over. Sæt tætsluttende låg på.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Langtidsbagte tomater

  1. Marianne skriver:

    Hejsa

    Lækker opskrift og lige hvad jeg manglede. Men vil lige høre om de skal stå på køl, eller om de kan stå fremme i køkkenet og pynte?

    Mvh Marianne

  2. Jessi Glass skriver:

    Lyder totalt lækkert, hvor længe mon de kan holde sig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>