Nudelsuppe m. kinakål og spirer

En simpel opskrift til en doven madlavningsdag, mens jeg arbejder på en god rugbrødsopskrift. Jeg er i Stockholm de fleste weekender for tiden, så det kan godt være lidt svært at få bagningen passet ind i hverdagene, men forhåbentlig skulle der gerne komme et første forsøg op i løbet af ugen. Nu til suppeopskriften:

Denne suppe er virkelig god, hvis man er lidt skrantende (men den er også god, selvom man ikke er ved at blive syg), og tager ikke meget mere end fem minutter at gøre klar. Kinakål indeholder en masse gode vitaminer og mineraler. Og bønnespirer ligeså. En mirakelkur mod forårsforkølelsen! I hvert fald i teorien…

Ingredienser til 1 person
0,5 l god grøntsagsbouillon eller fond
1 fed hvidløg
3-4 skiver frisk ingefær
Chili efter smag
Kinakål (2 store blade)
Bønnespirer
Fiskesauce
Soja
Ægnudler

Læg ægnudlerne i en skål, drys med lidt salt og dæk dem med kogende vand. Dæk skålen med en tallerken eller lignende, så er de klar, når suppen er færdig. Man kan evt røre lidt i dem efter et par minutter.

Skær hvidløget i tynde skiver og ingefæren og chilien i lidt tykkere skiver. Når bouillonen koger hældes de i og koger med. Efter 2-3 minutter smagssættes med fiskesauce og soja. Tilsæt finsnittet kinakål og lad koge 1-2 minutter. Ikke længere for så bliver kålen rigtig kedelig. Masser af soja klæder kinakålen rigtig godt.

Læg nudlerne i bunden af en skål, drys med bønnespirer og overhæld med den varme suppe.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nudelsuppe m. kinakål og spirer

  1. Pingback: Nudelsuppe m. kinakål og spirer | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>