Morgenmadsgrød der mætter

ruggrod

Jeg er rigtig glad for denne her grød med skårne rugkerner for tiden. Den mætter og smager fantastisk godt og er superenkel at lave. Man sætter rugkernerne i blød om aftenen og så er de klar til at sætte på blusset om morgenen, når man står op.
Lidt frisk appelsin ovenpå er virkelig godt.

Ingredienser, 1 portion
0,5 dl rugkerner
2 dl vand
En knsp salt (efter smag)
Et par spsk tørret frugt såsom svesker, rosiner eller tørrede abrikoser
Frosne blåbær
1 appelsin
Honning

Om aftenen
Bland rugkerner og vand i en gryde og lad stå natten over.

Om morgenen
Rør rundt i gryden med en ske, så rugkernerne ikke ligger alt for tæt i bunden af gryden. Sæt på et blus på middel varme og kog op. Lad simre i 20 minutters tid og smag på grøden. Kornene skal have en lille smule bid. Smag til med salt. Tilsæt de tørrede frugter og lad dem koge med i et par minutter. Tilsæt til sidst de frosne blåbær, de skal bare varmes op. Hvis grøden bliver for fast kan det være en god idé at tilsætte lidt ekstra vand. Den skal være cremet, ikke klistret.

Hæld grøden op i en skål, dryp med lidt honning og læg appelsinstykker ovenpå. Hæld også gerne appelsinsaften fra skærebrættet ud over grøden. Yndlings!

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>