Medister m. flødekartofler og rosenkål

Medister

En rigtig søndagsmiddag! Jeg kører dejlig 80er stil på dette indlæg. Brunt og godt. Medister kan bære det, mand.

Ingredienser
Medister
Kartofler
Fløde
Muskatnød
Parmesan
Rosenkål
Smør
Salt, peber, lidt sukker

Kartoflerne skæres i forholdsvis tynde skiver og lægges i en ildfast fad. Muskatnød rives over, og der krydres med masser af salt og lidt peber. Fløde hældes på i rigelige mængder (det skal dække ca. 3/4 af kartoflerne). Afslut med revet parmesan, og bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i 45 minutter til 1 time.

Imens koges medisteren 10 minutter i en gryde med vand. Sørg for at prikke et par huller i den med en skarp kniv. Det kan være lettest, når den har kogt et minuts tid.
Forbered også rosenkålen ved at pille de yderste blade af og skære det nederste snit fra.

10 minutter inden kartoflerne er færdige brunes medisteren på en pande med olie og smør, og rosenkålen koges i cirka 5 minutter i vand tilsat salt og lidt sukker. Når rosenkålen er kogt tilsættes en klat smør.

Server med en god, bitter øl til.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>