Manukahonning

manuka

Jeg fik Manukahonning i julegave af min svigermor. Manuka kommer fra en busk New Zealand, og den har en stærk antibakteriel effekt på grund af hydrogen peroxid (brintoverilte) som frigøres ved hjælp af et enzym i honningen (glukose oxidase). Man kan efter sigende bruge den på rifter, mod infektioner, brandsår, forkølelser eller mod mavepine.
Når man for eksempel mærker at en forkølelse er på vej, kan man tage en lille teske under tungen en gang om dagen.

Honningen kan desuden anvendes som ansigtsmaske her om vinteren fordi den er meget fugtgivende og kan trænge in i huden og reparere de skader der kommer af vintertørheden. Den indeholder også en masse gode vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer og aminosyrer. Prøvede det, og det var lidt mærkeligt og klistret, så jeg tror, jeg holder mig til at spise den.

Manuka kan købes i helsekostforretninger eller over nettet.

Har nydt livet til fulde i København den sidste uge, men nu er jeg tilbage til Stockholm og snart til hverdagen, så forhåbentlig kommer der nye opskrifter op i den nærmeste fremtid.

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Manukahonning

  1. Mette Korsgaard Dybdal skriver:

    Hej Pop.
    Forsøger mig med dine mange opskrifter på surdejsbrød. Har derfor lige et spørgsmål i den forbindelse: Kan jeg bruge min røremaskine istedet for at folde dejen med mine hænderne?
    Mange tak for en inspirerende blog.

    • popdeprovence skriver:

      Hej Mette!

      Du kan sagtens bruge din røremaskine. Enten kører du samme autolyse-metode som jeg gør uden maskine. Så ville jeg nok bare køre dejen sammen (uden salt), lade stå som der gør i opskriften, blande salt i, lade stå, køre et minut igen osv.
      Ellers kan du jo også sagtens ælte dejen med maskinen som man gør på almindelig vis.

      Dejligt at du kan lide bloggen! God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>