Lemon Curd

Lemon citron

Lemon curd er en fuldstændig fantastisk ting. På scones, på friskbagte boller, i yoghurt, til is eller kage. Syrligt, syndigt, sødt. Og så er det ret letlavet og smager meget bedre en købe-versionen, der godt kan have en tendens til at smage syntetisk af citronbolcher. Ydr.

Ingredienserlemon curd
Saft og skal af 2 store ikke overfladebehandlede citroner
175 g rørsukker
85 g smør
2 æg
1 æggeblomme

Skold først et syltetøjsglas i kogende vand for at dræbe eventuelle bakterier. Det er vigtigt, at glasset ikke er helt koldt, når du gør det, da det kan risikere at springe, så varm det op med det varmeste vand fra hanen først. Tør syltetøjsglasset af med et rent viskestykke.

Æg og sukker piskes sammen i en gryde, hvorefter smør, citronsaft og citronskal tilsættes. Nu gælder det om at være tålmodig og varme op ved lav varme, mens du hele tiden rører i massen. Efter en 10 minutters tid begynder massen at tykne. Det er meget vigtigt, at den ikke koger, da æggene i så fald får cremen til at skille. Det er færdigt, når cremen kan dække bagsiden af en ske, uden det glider af med det samme.

Hæld cremen ned i syltetøjsglasset, og lad den køle helt af, inden du åbner glasset. Opbevar curden i køleskabet, og den vil gøre dig glæde i en uge eller helt op til 14 dage, hvis altså ikke du får spist den inden da. Opskriften rækker til et stort syltetøjsglas (der bliver lidt mere end det glas, man kan se på billedet).

Dette indlæg blev udgivet i Syltetøj og andet tilbehør. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Lemon Curd

  1. Jeg er jo ved at dø over den her madblog. Den er fantastisk med raffinerede, alternative valg og skønne(!) illustrationer. Stor fan ;)

  2. Pingback: Scones og Afternoon Tea | Pop de Provence

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>