Krydrede lammefrikadeller med to salater

Påskeæg! Det skal det dog ikke handle om i dette indlæg, men derimod en påskemiddag, som helt klart også fungerer på andre tidspunkter af året.

Min langfredag bestod af en gåtur i Frederiksberg Have og derefter tværs gennem byen for at spise den mest fantastiske is på Siciliansk Is i Skydebanegade på Vesterbro. Deres jordbæris er den bedste jeg har smagt! Og pistacie og nougat er himmelsk. Og havtornsorbeten også. Oj!

Derefter hjem og spise hjemmerørte karrysild på hjemmebagt rugbrød med en god ale til, efterfulgt af denne herlige middag. Og en rabarbertærte som kommer op en af de følgende dage.

Lammefrikadeller:
400 g hakket lammekød
75 g rasp
0,5-1 dl mælk (Jeg ved faktisk ikke præcis hvor meget jeg brugte)
1 æg
1 rødløg
1 stor tsk hele korianderfrø
1 stor tsk hel spidskommen
2 fed hvidløg
0,5 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
1 tsk havsalt
Peber

De hele krydderier ristes på en pande til de begynder at dufte. Pas på at de ikke tager farve og specielt at de ikke brænder på for så er de fuldstændigt ubrugelige. Når krydderierne er ristede stødes de i en morter.

Rødløget og hvidløget hakkes fint. Det samme med citronskallen. Alle ingredienser blandes.

Jeg synes oftest det kan betale sig at stege en “prøvedelle”. Så er man sikker på at krydringen er rigtig. Farsen har også godt af at stå i køleskabet en times tid eller to.

Rødbede/kartoffel-salat:
Kartofler
Rødbeder
Forårsløg
Sennepsdressing

Kartofler og rødbedes koges i hver sin gryde til de er møre. Vi brugte cirka lige mange kartofler og rødbeder. Rødbederne må gerne stadig have lidt bid.

Grøntsagerne køles de lidt af før de skrælles og vendes med dressingen. Lige inden servering drysses forårsløg på.

Sennepsdressing:
1 fed hvidløg
2 tsk dijonsennep
1,5 tsk sirup
2 spsk balsamico
4 spsk olie
salt og peber
0,5 tsk citronskal
1 spsk citronsaft

Melonsalat med mynte og gedefeta
Honningmelon (eller vandmelon!)
Mynte
Cremet gedefeta

Den perfekte sommersalat, der vist er ved at blive en klassiker – meget nemt. Det er bare at hakke, fintsnitte og smuldre de forskellige ingredienser i en skøn blanding. Det kan dog tilrådes at få fat i en rigtig god, sød, moden melon. Denne her var ikke, hvad jeg håbede den ville være, desværre…

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>