Kartoffel-porresuppe

Denne opskrift er virkelig enkel og helt uden bouillon, og giver en cremet, smagfuld suppe.

Det er vigtigt at stege grøntsagerne langsomt – og længe – inden de koges, så smagen trækkes ordentligt ud af porrerne. Masser af porre i, og masser af porrestrimler på. Ummejum.

Jeg synes, det er lettest at rense porrer ved at skære dem over på langs, en eller to cm fra bunden, og derefter skylle dem godt mellem lagene. Så er man sikker på at få al jorden væk.

Det er mest klassisk at drysse lidt bacon på, men jeg synes, at det er vildt godt med små stegte stykker god pølse i stedet. Det er selvfølgelig en smagssag, og man kan gøre som man vil.

Jeg kan godt lide en anelse chili i min suppe. Den skal ikke være stærk, men bare have lidt varme fra chilien.

Ingredienser til 2 personer
3 porrer (ca. 300 g)
ca. 300 g kartofler
0,5 l vand
Olivenolie
Salt og peber
Evt. en knivspids tørret chili

Bacon / pølse
Creme fraiche

Rens porrerne og skær dem i strimler. Gem en tredjedel til stegte porrestrimler. Skær kartoflerne i tern på 1-2 cm.

Varm olivenolie i en gryde og tilsæt porrer og kartofler. Skru ned for blusset og sauter grøntsagerne i et kvarter, så smagen bliver trukket ordentligt ud af porrerne. Porrerne må ikke tage farve.

Tilsæt en halv liter vand og salt og lad simre i ca. 20 min. Når kartoflerne er møre blendes suppen til en cremet konsistens. Smag til med friskkværnet peber, chili og evt mere salt.

Server med stegte porrestrimler, bacon/pølse og en klat creme fraiche.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>