Kærlighed til kål – en superenkel pastaret

Her om efteråret har jeg, som så mange andre, lyst til comfort food. Og det må gerne gå hurtigt! Denne pastaret er super enkel og meget hurtig at lave, og så indeholder den min yndlingsråvare: cavolo nero. Kålen går også under navnet palmekål eller sortkål og den er stadig i sæson. Købte 400g økologisk for en tyver i Irma, da jeg var hjemme i weekenden. Havde ikke noget kål som jeg kunne tage billeder af, så jeg fandt lidt billeder frem fra i sommers:

cavolo-nero

Cavolo nero og den klassiske grønkål er nære familiemedlemmer med deres let bitre smag, men cavolo nero er lidt mindre grov i konsistensen, end hvad grønkålen er. Det fungerer rigtig fint at bruge begge slags kål i denne her opskrift, og jeg tror det er rigtig godt med spinat også. Der skal man bare dampe eller stege spinaten inden, så man får noget af al væden ud.

Ingredienser, 4 pers
400 g god pasta
ca. 300 g cavolo nero eller grønkål
1 fed finthakket hvidløg
Revet skal fra en økologisk citron
Saften fra en lille en halv citron (smag dig frem)
2,5 dl fløde
Lidt olie at stege i
Evt salvie
Salt og peber

Start med at sætte vand over til pastaen. Skyl så kålen og skær den i små stykker. Det behöver ikke være super finthakket, men heller ikke alt for stort. Riv skallen af citronen og skær hvidløget fint. Når vandet koger lägges pastaen i. Steg nu kålen i et par minutter i en pande med lidt olie, hvidløg og citronskal. Skru ned for varmen og hæld fløden over. Tag eventuellt panden fra varmen, hvis der er for meget gang i den. Tilsæt salvie hvis du kan lide det. Lad flöden småkoge til kålen falder sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft. Det skal ikke nødvendigvis blive syrligt, citronsaften skal bare give fløden og det bitre i kålen lidt modspil. Pas på ikke at koge kålen for meget, så bliver den lidt kedelig. Så hellere tage den af varmen, mens pastaen koger færdigt.

Bland sovsen med pastaen og så er der serveret! Gerne med en lille salat på siden.

I har måske bemærket, at der ikke er nogen illustration til det her indlæg. Jeg dropper ikke illustrationerne, men kommer til at skrue lidt ned for det fremover.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>