Julen 2013

god-jul

Nu er det vist ret officielt, at julen er ovre. Bliver dog nødt til at afslutte juledagene med et lille indlæg her. Min jul har nemlig været fyldt med fantastiske gaver som passer på madtemaet, og jeg bliver nødt til at fremhæve et par stykker af dem. Vi har fejret jul på Öland med Andrés familie med svenske traditioner som at dekorere pepparkakor og pepparkakshus, spise lussebullar, drikke glögg og spise sig propmæt i julbord.

Når det kommer til julegaverne var det helt sikkert André som fik den skøreste og måske også mest spændende. Hans søster gav ham nemlig en Shiitakesvampekultur! Den står i vindueskarmen i vores soveværelse og svampene vokser så hurtigt, at det næsten er til at se en forandring, hver gang man går forbi. I dag er de klar til at blive høstet, og vi tror de skal blive en del af en wok eller en suppe senere.

shiitake
shiitake1

Jeg fik præcis, hvad jeg havde ønsket mig. Nemlig fineste Green Kitchen Stories kogebog med vegetarisk lækkerhedsinspiration og mit svenske idol Lotta Lundgrens utroligt fine kogebog Om jag var din hemmafru som oser af hverdagsluksus og savlfremkaldende, ofte humoristiske billeder. Glæder mig sådan til at prøve nye opskrifter af, har allerede sat masser af små bogmærker på de mest spændende opskrifter.

kogeboger

kogeboger1
Jeg elsker billedet af grøntsagerne i håndtasken fra bogen Om jag var din hemmafru, men bogen er generelt propfyldt med fantastiske fotografier samt sjove og skøre tekster.

Lidt dansk julemad blev det også til den 26. december, hvor jeg lavede julemiddag, med alt hvad der dertil hører (i min familie er det and, der gælder) til to stockholmske venner. Det var det der skulle til for at få den sidste julestemning helt på plads.

I morgen vender jeg snuden hjem mod Danmark – jeg glæder mig!

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *