Hummus

I de fleste hummus-opskrifter er der nok lidt flere ingredienser, end hvad nudansk ordbog antyder. Det er der også i min.

Hummus er rigtig godt som tilbehør til grøntsagsstænger på en varm forårs- eller sommerdag eller på en nybagt bolle eller knækbrød. Hummus er jo generelt bare ret godt.

Jeg laver den lidt mere fast, end man ellers oplever den. Det kan jeg nemlig godt lide. Hvis man vil have den tyndere blander man bare vand i til den har den konsistens, man synes bedst om.

Ingredienser
2 dl kikærter
1-2 fed hvidløg
Saften af en citron
1-2 spsk tahin
1 tsk hjemmeristet, stødt spidskommen
0,75 dl olie
0,5 tsk salt
Persille
0,5 løg (gerne rødløg)
Evt. vand

Kikærterne skylles grundigt og sættes til opblødning i 1 liter vand i køleskabet i 12-24 timer. (Man kan også bare koge kikærterne med det samme, men så skal de koge betydeligt længere tid. 3 timer?)

Når de har ligget i blød hældes udblødningsvandet væk. Ærterne koges i frisk vand ca. 1 time, afkøles let og pureres/hakkes. Jeg har bare en stavblender, men den fungerer helt ok, hvis man tilsætter alle de våde ingredienser og blender med dem. Start med en spsk tahin og smag til, inden du tilsætter mere.

Herefter tilsættes hvidløg, spidskommen og salt. Rist hel spidskommen på en pande og stød det i en morter. Der er ikke noget mere deprimerende end det stødte spidskommen, man køber i supermarkedet. Det har mistet den sofistikerede smag som spidskommen faktisk har. Pas på ikke at riste får hårdt – de må ikke tage farve, så bliver de bitre.

Tilsæt vand til blandingen til den har den konsistens du godt kan lide, og smag til. Tilsæt til sidst hakket persille og finthakket løg.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter, Syltetøj og andet tilbehør. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>