Hjemmelavede Fiskefrikadeller

Min lillebror arbejder i en fiskehandler, og det er heldigt for mig, for så får jeg nemlig lidt billig fisk af og til. Tak for det! I mange år har jeg bare købt færdig frikadellefars, og det er helt udmærket, men når man finder ud af, hvordan man gør, er hjemmelavet virkelig toppen. Med gode ovnbagte kartofler til og en grov remoulade. Jeg er ikke nogen remoulade-snob, men jeg blev nu alligevel lidt begejstret, da jeg fandt en grovere version, sidst jeg havde brug for en ny.

Opskriften varierer en smule fra gang til gang, nogle gange bruger jeg forårsløg, andre gange almindelige løg. Fisken kan også varieres, men for det meste bruger jeg en blanding af laks og hvid fisk (f.eks. mørksej, lyssej, kuller eller torsk). Krydringen kan sådan set være hvad som helst, men jeg synes, det fungerer bedst med friske krydderier.

Her kommer opskriften på 20 stk fiskefrikadeller.

Ingredienser
800 g fisk (jeg brugte her 400 gram laks og 400 g lyssej)
2 tsk havsalt (salt varierer meget i styrke, så smag dig frem)
2 æg
4 spsk hvedemel
2-3 forårsløg
En god håndfuld persille
En lille sjat fløde
(hvis man har lidt bacon, er det også vanvittigt godt med en lille smule finthakket bacon i)
Peber


Fisken hakkes. Jeg kan godt lide at hakke den i hånden, men det går sikkert også fint at blende den groft, hvis man har en god blender. Jeg plejer at hakke cirka halvdelen meget fint og halvdelen i lidt grovere stykker. gennemsnittet er vel ca. 0,5 cm kuber.
Rør fisken godt sammen med saltet. Det bearbejder proteinet i fisken, så farsen bliver mere fast og holder bedre sammen. Hvis man kan holde ud at røre godt til i 10 minutter, er det rigtig godt.


Bland resten af ingredienserne i til farsen har en god konsistens. Lad farsen hvile 30 minutter, og steg herefter en lille prøve-delle for at tjekke krydringen.
Når der er smagt til med salt og peber steges frikadellerne i en blanding af smør og olie ved ret høj varme, indtil de er gyldne og gennemstegte. Pas på de ikke brænder på.

Jeg spiste dem med remoulade, ovnbagte kartofler med rosmarin og en god salat.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>