Gulerodssuppe m. røde linser & koriander

Som sagt i sidste indlæg, så er suppe ih åh så godt. Og så er det så utrolig nemt at lave en god vegetarisk/vegansk suppe, uden at man på nogen måde savner kød.

Denne her suppe improviserede min veninde Martha og jeg frem sidste fredag som opvarmning til kulturnatten, men som ved så mange andre sociale middage glemte jeg fuldstændig at tage et billede af suppen, da den først kom på bordet. Det skulle der rodes bod på! Så nu har jeg genskabt den, så opskriften og billedet kan komme ud til jer.

Sidste gang spiste vi den med saltede jordnødder som topping, denne gang blev det cashews i stedet. Begge dele er virkelig godt.

Jeg kom broccoli i suppen, fordi jeg havde lidt i køleskabet, der trængte til at blive spist. Jeg har lige lavet et designprojekt i skolen om madspild, så jeg forsøger at blive bedre til at udnytte alt. Man kan godt bare bruge mere gulerod, eller hvis man har en peberfrugt der er blevet lidt rynket eller lignende er det bare at komme det i.

Jeg bagte en surdejsbaguette med masser af rug til – den opskrift kommer op snart. Virkelig godt og saftigt med sprød skorpe.

Ingredienser
1 stort løg
3-4 store gulerødder (ca. 350 gram)
75-100 g broccoli (eller f.eks. blomkål/peberfrugt/selleri/blomkål/flere gulerødder)
5-7 cm frisk ingefær (ca. 20-30 gram)
1 spsk hele korianderfrø
1 tsk hel spidskommen
1 liter vand
1,5 terning økologisk grøntsagsbouillon
1,5 dl røde linser
1 knivspids tørret chili efter smag
Saften af en halv til en hel citron
Salt og peber

Tilbehør
Finthakket frisk koriander
Hakkede, saltede cashewnødder eller jordnødder
Creme fraiche

Skær løget i grove tern og steg det i olie i en stor gryde til det er gyldent. Tilsæt groftskårne grøntsager, ingefær og de hele krydderier. Steg godt i 3 minutters tid, så krydderierne begynder at dufte og bliver smagfulde.

Tilsæt vand, bouillon og linser og lad koge i 25 minutter. Blend suppen til en cremet konsistens og smag den til med chili, salt, peber og godt med citronsaft. Gulerod er en ret sød grøntsag, så suppen har brug for en ordentlig omgang syre fra citronen og varme fra chilien. Den skal ikke være direkte syrlig, men have en god balance mellem det søde, sure og stærke. Den friske koriander og creme fraichen hjælper også med til at give den lidt ekstra.

Der har i den!

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

7 svar til Gulerodssuppe m. røde linser & koriander

 1. Nøj hvor ser det godt ud! Og det er god udnyttelse af maden + det smager godt – det kan vi lide :-)

  KH
  Stop Spild Af Mad

  • popdeprovence skriver:

   Wow, har I noget teknik, der lytter på, hvornår nogen skriver noget om madspild på nettet? Jeg er meget fascineret af den hurtige kommentar!

   Kh
   Pop

 2. Mark Knigge skriver:

  Hej Camilla!

  Jeg er helt syg med den her opskrift! Det er virkelig en fed kombi af råvarer og smagsindtryk!

  Den er forresten endnu bedre med en skive havrebrød til :)

  Mvh. Mark

  • popdeprovence skriver:

   T A K!

   Det er fedt, at du kan lide den. Jeg har også lyst til at lave den for tredje gang på et par uger. :) Det perfekte efterårsmåltid efter min mening.

   /Camilla Pop

 3. Landliggeren skriver:

  Uuuuuhm, det lyder dejligt. Den må jeg absolut prøve.

  Tillykke med nomineringen til Isabellas blogpris! Jeg læser rigtig mange haveblogs og krea ditto, men madblogs har jeg ikke rigtig haft tid til at nærstudere og heller ikke at lede efter. Jeg er derfor rigtig glad for, at jeg nu fik serveret et link til dig :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  • popdeprovence skriver:

   Hej Birgitte!

   Tak skal du have. Og i lige måde! Jeg kan se, du også er nomineret. :-)

   Håber det kommer til at gå godt med suppen! Jeg er selv meget begejstret for den.

   Held og lykke i konkurrencen!

   Kh
   Camilla

 4. Inge skriver:

  Super lækker suppe! Min 1-årige søn spiste utallige portioner :o) Vi fik det med hvedekerner på toppen, det kan anbefales!
  Mvh Inge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *