Gino – en af verdens nemmeste (og bedste) desserter

Det er lidt tid siden sidste indlæg, men jeg har været igennem noget af en arbejdsuge på skolen og tog direkte op til Stockholm bagefter for at være sammen med André. Jeg har ingen tegneplade heroppe, så det bliver lidt fattigt med illustrationer, men det håber jeg, du bærer over med.

Men nu skal det handle om Gino! Det er en rigtig forårs-/sommerdessert (selvom jeg nu laver den hele året rundt). Vigtigst af alt er, at den er mega nem og mega god.

Der er næsten ikke nogen grund til at skrive en ingrediensliste for det er såre simpelt: frugt, hvid chokolade og vaniljeis.

Frugten kan være næsten hvad som helst, men den klassiske udgave består af jordbær, kiwi og banan. Farverne på det italienske flag. Det er dog ikke en italiensk ret, så vidt som jeg har forstået det, men derimod en svensk opfindelse. Og de fleste madglade svenskere elsker italien.

Mango er også virkelig godt i, og sikkert også ananas. Eller andre bær. Men ikke for hårde frugter. Gino’en er så kort tid i ovnen, at det skal være bløde frugter, der hurtigt tager varmen til sig.

Man kan sikkert variere ved at tilsætte f.eks. limesaft, revet ingefær, hakkede nødder eller kokos, men det her er basisopskriften og så kan man sådan set gøre hvad man vil med den. Jeg kan nu godt lide når mad er virkelig enkelt.

Fremgangsmåden er som følger:

Skær frugterne i større bidder og læg dem blandet i et ildfast fad. Drys med masser af revet hvid chokolade.

Bag i ovnen 5-10 minutter v. 250 grader, eller indtil chokoladen begynder at blive gyldenbrun og frugten er blevet lun.

Server med vaniljeis.

Dette indlæg blev udgivet i Dessert og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Gino – en af verdens nemmeste (og bedste) desserter

  1. Pingback: Gino – en af verdens nemmeste (og bedste) desserter | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Maja skriver:

    Nøøøj, hvor ser det lækkert ud. Den dessert må jeg helt sikkert snart prøve af :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *