Den bedste gulerodskage

Kanin gulerod cool
Der er mange, der påstår at deres gulerodskageopskrift er den bedste. Og hvad kan jeg sige andet end at jeg er en af dem. Det her er den bedste gulerodskage. Og den bedste glasur for den sags skyld.

Ingrediensergulerodskage
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
300 g revet gulerod (4-5 stykker)
75 g hakkede valnødder
1,5 dl rosiner

Flødeostglasur
200 g flødeost naturel 37%
1 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet citronskal* (ca. 2 citroner)
2 tsk friskpresset citronsaft

Bagetid: ca. 1 time ved 175 grader

Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend
det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen
i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.

Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand,
florsukker, citronskal og -saft. Husk at smage efter, den skal være syrligt sød, ellers bliver det bare kvalmt.
Smør glasuren på den afkølede gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

Tip: Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash. Jeg har også testet at udskifte nogle af rosinerne med abrikoser, det fungerer upåklageligt.

* Jeg har altid tænkt på juliennejern som et totalt overflødigt køkkenredskab, men det ændrede sig, da min sambo skaffede sig et. Nu sværger jeg til juliennejern, og jeg kan kun opfordre jer læsere til at anskaffe jer et, hvis I ikke allerede er lykkelige ejere.

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Den bedste gulerodskage

  1. David skriver:

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! – Mums en lækkert kage!

  2. Esben skriver:

    Fantastisk god kage. Dejligt, at den ikke er for sød og fint twist med nødderne.

  3. Nina skriver:

    Ser härligt ut! Vad är juliennejern?
    Kram fr Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>