Ceviche

Først et lille tip: Der er Urtekram-mel på tilbud i Føtex Nørrebro: 2 poser for 39,95 (Normalpris 34,95 pr stk). Jeg købte ‘fuldkornsemmer & speltmel’, som jeg er ved at bage et brød med nu, og kamut-fuldkornsmel, som jeg har planer om at bage med i den nærmeste fremtid. Det er dyrt mel, men jeg tror til gengæld, det bliver fantastisk godt brød, hvis I har lyst til at bage med. Men nu til Cevichen:

Ceviche er koldkogt fisk, og hvor mærkeligt det end lyder, så er det utroligt simpelt. Man tilbereder ganske enkelt fisk i citron eller limesaft, og serverer den med koriander, forårsløg og chili. Ofte også med tomat og peberfrugter. Det er i hvert fald den klassiske version, men man kan selvfølgelig supplere med andre ingredienser.

Mango og avokado er faste gengangere i min version, og de suppleres med agurk, tomat, gulerod, radiser, peberfrugt eller lignende.

I denne portion anvendte jeg udelukkende laks, da jeg ikke skulle lave så meget, men hvis man skal lave en større portion, kan man med fordel blande forskellig slags fisk. Hvid fisk er den oprindelige klassiker, men man kan også sagtens supplere med skaldyr, hvis det skal være ekstra festligt.

Forret til cirka 4 personer:

Ingredienser
ca. 300 g blandet fisk (f.eks. laks, torsk, sej, victoria bars, rejer, kammuslinger)
Saften fra 2 lime eller 1 citron
Salt
2 spsk friskhakket koriander
Chili efter smag
2 forårsløg
0,5-1 mango
1 avokado
Blandede grøntsager efter eget valg

Skær fisken i 1 centimeters tern. Hæld citrussaften over og lad stå i cirka 30 minutter i køleskabet.

Skær imens grøntsagerne i mindre stykker. Vent med avokadoen til sidst, så den ikke bliver brun.

Bland det hele sammen og smag til med koriander, chili og salt.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Ceviche

  1. Malou Klidmoster skriver:

    Åh, det ser bare lækkert ud. Havde fuldstændig glemt at ceviche eksisterede. Det er SÅ godt at lave det af hellefisk og rosa peber. Tak for påmindelsen :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>