Burger m. cheddar, karamelliserede løg og parmesancreme

BURGERE. Jeg elsker dem og jeg får aldrig nok.

Cheddar er obligatorisk, når jeg begiver mig ud i at lave en hjemmelavet burger. Den svenske Prästost er også ret fantastisk som burgerost, men jeg har ikke fået importeret en på det sidste. Og parmasancreme! Dét er et hit, siger jeg bare.

De karamelliserede løg var inspireret af hvidløgstærten jeg bagte for en uges tid siden, og en ven der i forbifarten nævnte noget med hans mor, burgere, løg og brun farin. Egentlig plejer jeg bare at lave helt almindelige bløde løg til min burger, men det her var altså rigtig godt. Perfekt modspil til den intense cheddar og den syrlige ketchup.

Det eneste der var lidt kedeligt ved denne burger var bollen. Jeg måtte købe en i Føtexs bager, og det var ikke helt tilfredsstillende, men dog ok. Normalt vil jeg synes, at sesamfrø er et must på en burgerbolle, men nu kompenserede jeg ved at drysse dem på i stedet.

Det føltes næsten mere syndigt at spise grønne bønner til burgeren, end hvis jeg havde spist pomfritter. Men, men. Man må vel erkende, at det bare er en hverdag.

Min kæreste har et rigtigt godt trick til de perfekte burgerbøffer, men det må jeg indvie jer i en anden gang. Ellers er det bare at se Heston Blumenthal’s serie In Search of Perfection og afsnittet om den perfekte burger. Jeg elsker den serie.

Ingredienser
Oksekød
Cheddar
Salat
Ketchup (Jeg er ingen ketchup-snob, men jeg køber nu den økologiske Beauvais/Heinz)
Evt. rå løg (jeg glemte det…)
Burgerbolle

Løg
Smør/olie
Et løg
1/4 tsk farin
Et stænk hvidvinseddike (anden eddike kan også bruges)
Salt

Parmesancreme
En håndfuld parmesan
ca. 2 tsk creme fraiche
Salt og peber

Skær løget i strimler og steg på en pande i lidt olie eller smør til løgene er bløde. Tilsæt farin og eddike og steg videre til løgene er er gyldenbrune. Krydr med rigeligt salt.

Riv parmesanen og bland den med creme fraiche i en skål. Der skal bare så meget creme fraiche i, at cremen holder sammen. Smag til med salt og peber.

Form en burgerbøf og krydr med masser af peber. Steg på en brandvarm pande. Når du har vendt bøffen krydres der med salt, og der lægges tykke cheddarskiver på den stegte side. Jeg kan godt lide min bøf medium. Det er vist cirka 2 minutter på hver side.

Og så er det bare at samle burgeren. Hurtigt og nemt og fandens godt.

Bønnerne blancherede jeg et minut og stegte dem derefter lynhurtigt med smør og hvidløg.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Burger m. cheddar, karamelliserede løg og parmesancreme

 1. paloma skriver:

  MÅ prøves i burgerklubben! Jeg er også stor burgerfan ;)

  • popdeprovence skriver:

   Ja, endelig! Mhm, burgers.

   Jeg kiggede også lige på din blog tidligere, den er super fin!

 2. Newyorkerbyheart skriver:

  Wow, hvor ser den LÆKKER ud!!! :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 3. Pingback: Burger m. cheddar, karamelliserede løg og parmesancreme | Madbevægelsen -- danske madblogs

 4. Pingback: Burger m. cheddar, karamelliserede løg og parmesancreme | Pop de Provence - Havemad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *