Bananpandekager med kokos

bananpandekager1

Jeg kan ikke sige nok gode ting om de her pandekager. Det er min nye yndlingsmorgenmad! Gode og perfekt søde som et fint alternativ til almindelige pandekager, hvis man vil variere lidt. De minder mest om amerikanske pandekager i både konsistens og udseende, men har en rigtig fin banan- og kokossmag. Meget lækre! Jeg synes, det er skønt med hindbær til, gerne fra fryseren varmede med lidt sukker, eller bare med lidt citronsaft for at give det søde lidt modspil.

Jeg blev inspireret til at lave de her pandekager af en blog, som jeg har fået øjnene op for, for nylig. Den hedder Green Kitchen Stories, og som navnet antyder er der masser af vegetarisk inspiration at hente med fantastisk smukke billeder og interessante opskrifter. Gå ind og besøg bloggen her: www.greenkitchenstories.com
De har endda udgivet en kogebog i år, som står på min juleønskeliste. Krydser fingre!

På Green Kitchen Stories laver de bananpandekagerne helt uden mel, så besøg deres blog og prøv deres opskrift, hvis du har lyst til det. Jeg synes de får en bedre konsistens med mel. Pandekagerne på billedet har jeg blandet lidt tyttebær i. Andre frosne bær fungerer også, det er helt valgfrit. Tyttebærenes bitterhed er en smagssag.

+ En lille sidebemærkning: Køb meget gerne økologiske bananer. Bananer er sammen med vindruer noget af det mest besprøjtede man kan spise. Og det er hverken godt for vores kroppe eller for dem der arbejder med produktionen.

Ingredienser, 8 stk pandekager
2 store æg
2 modne bananer
50 g revet kokos
70 g mel
1 knsp salt
1 knsp stødt kanel

Tilbehør
Lidt kokos til drys og frugt som tilbehør. Hindbær eller andre bær kan anbefales!

Mos bananerne. Pisk sammen med æggene. Pisk sammen med resten af ingredienserne. Steg som små amerikanske pandekager i smør til de er gyldne og gennembagte. Spis med lidt citronsaft og/eller frugt.

+ Min taktik for at komme igennem vinterhalvåret er denne her sæson at forsøge at forkæle mig selv lidt ekstra, når det er muligt. Det betyder blandt andet at min vindueskarm er blevet ekstra fin med lidt ny keramik jeg ikke kunne lade være med at købe med hjem. En lille julegave til mig selv. Håber du får en rigtig dejlig jul, hvor end den fejres!

vindueskarm

Dette indlæg blev udgivet i Andet, Kager. Bogmærk permalinket.

2 svar til Bananpandekager med kokos

  1. linda skriver:

    verdensbedstepandekager – og verdens fineste green kitchen stories. de er ligeså søde i virkeligheden, som de er på bloggen. håber, du fik dit ønske opfyldt! og dejligt at have dig tilbage herinde:)

    • popdeprovence skriver:

      Åh tak, Linda! De virker som sådan nogle dejlige mennesker. Jeg fik kogebogen af min kæreste i julegave, så nu skal der udforskes i deres vegetariske verden! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *