Banankage

Mhmm, banankage. Denne er en fugtig og luftig en af slagsen med masser af nødder. Man kan smelte mørk chokolade til glasur, hvis man har lyst. Jeg synes ikke, det er nødvendigt.

Det er en kage, der er rigtig god at bage dagen før, hvis man kan holde fingrene fra den (det kan jeg ikke), ellers har den i hvert fald godt af at stå i nogle timer. Jeg bagte den lige inden jeg fik gæster til middag og den var stadig lun, da vi spiste den. Ikke optimalt, men den var stadig mega god.

Ingredienser
135 g blødt smør
150 g sukker
2 store æg
3 meget modne bananer (ca. 300 g)
ca. 40 g nødder (jeg brugte halvt valnød, halvt mandel)
35 g havregryn
1 dl ymer/yoghurt/A38 el. lign.
225 g hvedemel
1,5 tsk natron
1,5 tsk vaniljesukker
0,25-0,5 tsk salt

Smør og sukker røres sammen. Æggene tilsættes et ad gangen. Bananerne moses og tilsættes. Hak nødderne, som du vil have dem, jeg kan godt lide en mellemting mellem groft og fint. Tilsæt nødder, havregryn og det syrnede mælkeprodukt.

Bland mel, natron, vaniljesukker og salt og sigt det i. Det hele røres sammen og kommes i en form på ca. 20×30 cm.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Banankage

  1. Bo skriver:

    Den ser bare super god ud – det er helt sikkert en opskrift der skal gemmes. Hvis vi må vil vi gerne fortælle vores læser ( http://banankager.dk/ ) omkring denne fantastiske banankage.

    • popdeprovence skriver:

      Hej!

      I må gerne lægge opskriften ud på jeres hjemmeside. I må meget gerne linke til hvor den stammer fra.

  2. Flemming Brink Rasmussen skriver:

    Tak for din gode banankageopskrift!
    Det er en virkelig god hjemmeside, som du har lavet. Tak for det!
    Der er mange gode opskrifter, som jeg nok kommer til at bruge.
    Mange hilsener
    Flemming Brink Rasmussen

    • popdeprovence skriver:

      Tak Flemming!

      Dejligt at høre at du har glæde af bloggen. Nu får jeg også helt lyst til banankage.

      Ha en god dag!
      Pop

  3. suwarna skriver:

    Det ser meget lækkert ud !
    Glæder mig til at prøve den.
    Et spørgsmål vedrørende bagningen. Kan man bage kagen i et aluminiumsform istedet for en bradepande??. Kan kagen stadig blive luftig og godt??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>