Auberginesalat

Jeg troede i mange år, at jeg ikke kunne lide aubergine. Det var denne salat, der omvendte mig og åbnede mine øjne for, at aubergine ikke behøver at være en kedelig grønsag med en ubehagelig konsistens, men derimod kan smage helt fantastisk.

Så hvis du er aubergine-skeptiker, er det altså denne her opskrift, du skal kaste dig ud i for at blive omvendt. Den stammer fra min mor, som vist nok har den fra en kogebog i “Suveræne Salater”-serien. Det er sådan en frisk, syrlig salat der går virkelig godt til en lidt fed ret. Jeg lavede den til en klassisk omgang bøf bearnaise (hjemmelavet sauce selvfølgelig – opskriften kom fra de kære price-brøde, og kan ses her). Som tilbehør til risotto kunne også være en mulighed. Denne portion rækker til 2-3 personer.

Jeg er ked af, at illustrationen er lidt kedelig, men jeg tænkte, det var bedre at tegne lidt kedeligt og få postet noget, end slet ikke at få postet noget. Jeg håber, I bærer over med det.

Ingredienser
1 stor aubergine
300-400 g gode tomater (f.eks. små San Marzano, hvis man har spenderbukserne på)
Olivenolie
Balsamicoeddike
2 spsk hakket, frisk basilikum
1 lille fed hvidløg
1 tsk revet citronskal

Del auberginen på langs og på tværs og derefter i smalle både på langs. De lægges i en skål og drysses med masser af salt. Lad dem stå og trække i mindst en halv time.

Skyl og tør auberginerne, vend dem i olivenolie, salt og peber, og bag dem i en 250 grader varm ovn i 25-30 min. Vend dem forsigtigt efter et kvarter. Når de er sprøde og har taget en del farve, er de færdige. Ikke nogen sjasket aubergine-konsistens.

Hak hvidløg og basilikum fint og bland det sammen med reven citronskal. Skyl tomaterne og skær dem over i halve. Læg halvdelen af tomaterne på et fad, krydr med salt og stænk med balsamicoeddiken. Lige inden servering lægges de lune auberginer over, derefter resten af tomaterne og til sidst lidt mere salt, krydderblandingen, og lidt ekstra balsamicoeddike. Det er ikke en salat, der har godt af at stå og vente i en evighed; auberginerne skal ikke nå at blive kolde og bløde af væsken.

Dette indlæg blev udgivet i Andre opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Auberginesalat

  1. Pingback: Ugens madplan uge 26 | Milles mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>