At bryde tavsheden

fika

Der har været meget stille meget længe her. Det var slet ikke en bevidst beslutning, blogskriveriet og opskriftsfantasien gled på en måde bare ud af mit daglige liv og blev erstattet af en tilværelse fyldt med omvæltende flytning fra Danmark, et fuldtidsjob og den største sprogforvirring både i skrift og tale. Jeg har nu snart boet i Stockholm i 1,5 år, ikke det største kulturchok måske, men det har godt nok været noget af en livsændrende koldbøtte.

Jeg har savnet bloggen meget, men simpelthen ikke følt, at jeg har haft overskuddet eller tiden til at komme i gang igen. De sidste par måneder er det dog begyndt at krible i fingrene, og de mest fantastiske hjertevarmende kommentarer har kontinuerligt under min tavse periode tikket in på forskellige indlæg. Til det vil jeg bare sige t a k! Det er fantastisk, at I vælger at dele jeres begejstring, funderinger og bagesejre.

Pointen med det her indlæg er simpelthen, at jeg vil i gang igen. Jeg savner madeksperimenterne, illustrationerne og at formidle det hele videre. Jeg kan love, at der vil dukke underlige svenske ord og formuleringer op, men det håber jeg I kan bære over med.

Jeg vil ikke love noget om, hvor ofte der kommer nye indlæg, og der går måske lige et par uger med planlægning og nye idéer før der dukker en opskrift op. Hvis I har noget specielt I godt kunne tænke jer at vide mere om eller en opskrift I mangler, så smid gerne en kommentar.

Følg eventuelt med på Facebook, der skriver jeg, når der er noget nyt.

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

4 svar til At bryde tavsheden

 1. Arendse skriver:

  Fedt! Super nice at du er startet igen. Jeg har jævnligt været forbi og undret mig over, at der ikke har været nogle nye indlæg. Det ville også være fedt med inspiration til surdejsbrød, der kan bages i en “normal” hverdag :-)

  • popdeprovence skriver:

   Dejligt at bloggen har været savnet! :)

   Det er jo generelt min holdning, at hvis man skal bage noget i en travl hverdag, så er surdejsbrød det absolut nemmeste. Specielt rugbrød kræver minimal opmærksomhed. Man blander fordejen, inden man går i seng, blander det sidste i om morgenen (man skal nok lige stå 10 min tidligere op, men det er jo til at klare) og lægger dejen direkte i formen, den skal bages i. Så kan dejen stå i køleskabet og hæve mens man er på arbejde. Når man så kommer hjem om aftenen tager man dejen ud af køleskabet og lader den hvile i 0,5-1 time inden man bager den. Ingen æltning, intet andet besvær end at blande ingredienserne sammen. Det samme princip kan overføres til hvedebrød, men de kræver måske lidt mere arbejde. Skal prøve at komme på en superlet opskrift der også.

 2. Christian Jul skriver:

  Hurra! Jeg har også savnet bloggen.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre noget mere om hvordan man vedligeholder en surdej, både hvede og rug, når man ikke helt har tid til at bage så ofte som man gerne ville. Min har tendens til at blive for sur, hvis der går for langt mellem at den bliver ‘vendt’

  • popdeprovence skriver:

   Ah ja, jeg har i perioder samme problem. Man kommer ikke uden om, at surdejen helst skal fodres en gang om ugen, hvis den står i køleskabet. Men jeg har hørt, at man kan fryse surdej ned i en isterningeform og tø den op, når man skal bruge den. Er ikke helt sikker på, hvor længe det holder sig friskt i fryseren, men det vil jeg eksperimentere lidt med til et fremtidigt indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *