Abrikosmarmelade med citron

Min nye favoritmarmelade er helt klart hjemmelavet abrikosmarmelade, og som med de fleste andre marmelader er det virkelig nemt at lave selv.

Abrikosmarmelade som man køber, synes jeg bliver for sødt, så denne hjemmelavede version er ganske syrlig i det. Ikke på en måde hvor det hviner i tænderne, men på den gode syrlig-søde friske måde. Du kan sagtens tilsætte ekstra sukker, hvis du er til den sødere variant.

Citronen kan også erstattes af appelsin. Det har jeg tænkt mig at prøve en anden gang bare for variationens skyld.

Rørsukkeret giver marmeladen en dybere smag og en mørkere orange farve. Hvis du vil have din marmelade helt orange, så brug almindeligt hvidt sukker i stedet.

Denne opskrift bliver til omkring tre mellemstore syltetøjsglas (som dem man køber i supermarkedet)

Ingredienser
1 kg abrikoser (ca. 920 gram uden sten)
Skallen af to økologiske citroner
Filetterne af en citron
Et halvt glas vand
500 gram rørsukker
Evt. en tsk melatin

Fjern stenene fra abrikoserne og skær dem i mindre bidder. Mellem en halv og en hel kvadratcentimeter sådan cirka. Det er ikke så vigtigt. Læg abrikoserne i en stor gryde.
Riv skallen af de to økologiske citroner (kun det gule), og filletter derefter den ene af dem ved at skære skallen af ind til frugtkødet og så skære mellem de “hvide vægge”, så du kun får selve frugtkødet med. Tilsæt til gryden sammen med et halvt glas vand.

Kog forsigtigt frugten op og rør lidt rundt undervejs. Tilsæt evt lidt mere vand, hvis det bliver tørt på bunden inden abrikoserne begynder at afgive væske. Efter cirka 5-10 minutter begynder abrikoserne at blive møre og koge ud. Der skal stadig være små hele stykker abrikos i massen (Man kan gøre lidt som man har lyst. Nogle kan lide store stykker i marmeladen, nogle vil helst have den kogt helt ud). Tilsæt nu rørsukkeret og lad koge et par minutter til, til sukkeret er helt opløst. Tilsæt til sidst en tsk melatin, for at marmeladen ikke bliver for flydende.

Hæld marmeladen på pinligt rene, nyskoldede glas. Skold dem enten med kogende vand, eller stil dem i en 140 grader varm ovn i en halv time.

Dette indlæg blev udgivet i Syltetøj og andet tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>